Over Bossche Wijnkoperij

Bossche Wijnkoperij is sterk in het adviseren en ondersteunen van restaurants op het gebied van wijn-spijs combinaties, wijnkaarten en huiswijnselecties. Ook marge calculaties en personeelstrainingen behoren tot onze expertise. Wij geloven in een persoonlijke aanpak en bouwen graag een intensieve relatie op met onze klanten.

Onze service verlenen wij vanuit ’s-Hertogenbosch voor de regio Zuid-Nederland (Brabant, Gelderland, Zeeland en Limburg). Wij bedienen ook enkele klanten daarbuiten.

Bossche Wijnkoperij is een betrokken partner en staat voor:

  • Aandacht
  • Enthousiasme
  • Continuïteit
  • Kennis
  • Klantgerichtheid
  • Oplossingen op maat
Over Bossche Wijnkoperij - foto bij wijnfabrikant

ORGANISATIE

Bossche Wijnkoperij is midden 2013 opgericht door Sanne Staal en Jens Vergouwen. Sanne heeft lang in de horeca gewerkt, van barvrouw in café bedrijven tot sommelier in verschillende sterrenrestaurants. Daarna heeft zij zich – mede door de vinologen opleiding – toegelegd op het wijnvak. In 2008 startte zij een eigen wijnwinkel en ondertussen is zij werkzaam als wijnadviseur voor een grote nationale wijnimporteur. Sanne is een zeer sterke proever, maar heeft zich ondertussen ook bewezen als betrokken adviseur en zelfstandig ondernemer.

Jens heeft veel ervaring opgedaan in de horeca in zowel binnen- als buitenland. Na terugkomst in Nederland heeft hij de Vinologen opleiding afgerond en meerdere jaren als sommelier gewerkt alvorens hij overstapte naar de wijnhandel. Als wijnadviseur van twee zeer gerenommeerde wijnbedrijven heeft hij zich het wijnvak meester gemaakt. Maar ook de opgedane ervaring in het buitenland maken Jens tot een zeer complete ondernemer die zijn vak verstaat. Jens kenmerkt zich door zijn enthousiasme, toewijding en partnership, het bouwen van relaties is een grote kracht.

Vanuit het pand aan de Van Veldekekade werden in eerste instantie aan zowel particuliere- als zakelijke klanten geleverd. Sinds 2015 richt Bossche Wijnkoperij zich uitsluitend op Horeca, B2B en Retail klanten.

Jens bestuurt sinds 2016 de organisatie. Hij heeft een mooi team opgebouwd van mensen die hem helpen met de Financiële administratie, logistiek en commerciële binnendienst activiteiten. Op deze manier kan hij zich richten op het selecteren en inkopen van wijnen als wel het adviseren van de klanten van de Bossche Wijnkoperij.